Berentei Általános Iskola

Határtalanul pályázat

„Kárpátaljai kalandozásaink” – 2018. 04. 04-07.
      Nagy izgalommal indultunk neki a tavaszi szünet utáni első iskolai napnak, ugyanis aznap utaztunk az ormosbányai iskola tanulóival és két pedagógusával Kárpátaljára.
      Egy nyíregyházi pihenőhelynél már elkezdődött a csapatfelosztás, összesen négy, a két iskolából vegyesen alakított csoportokba kerültek a diákok.
Számos településen (Munkácson, Beregszászon, Cserfalván, Huszton, Nagyberegen, Benén, Ungváron) megfordultunk, ahol rendhagyó órák keretében megismerkedtünk a helység történelmi múltjával, irodalmával, építészetével, képzőművészetével, stb.
Benén, a helyi általános iskola diákjaival barátságos kosárlabda mérkőzést is játszottunk, majd előadtuk az ottani gyerekeknek szánt műsorunkat, melyben az összetartozásunkra, a közös kultúránkra helyeztük a hangsúlyt különféle versek és dalok által.
A diákok minden nap kaptak feladatokat (blogbejegyzés írása, társasjáték, rajz, szelfik készítése az adott település nevezetességeivel kapcsolatban), melyek elkészítésében a berentei nebulók igen csak jeleskedtek.
Az utolsó napon történt az eredményhirdetés, minden csapat jutalomban részesült.
    A gyerekek és felnőttek számára is igen hamar eltelt ez a pár nap, hiszen rengeteg élményben volt részük, ráadásul az ormosbányai diákokkal is sikerült összebarátkozniuk.
„Számomra ez a 4 nap nagyon gyorsan eltelt, rengeteg új élménnyel és tudással gazdagodtam.” (Kiss Kinga, 8. osztályos tanuló)vissza a hírekre